Вечният въпрос на последните поколения е бизнес или удоволствия. За пътниците

...
Вечният въпрос на последните поколения е бизнес или удоволствия. За пътниците
Коментари Харесай

Пандемията донесе разцвет на bleisure полетите

Вечният въпрос на последните генерации е " бизнес или удоволствия ". За пасажерите в самолетите в наши дни отговорът несъмнено е  " и двете ". 

Възходът на така наречен " bleisure " пътувания (бел. ред. - композиция от business и pleasure (удоволствие)) - са запазена марка на отдалечената работа, помогнала за запълване на местата в самолетите по време на пандемията. Тя характеризира промяната в държанието на бранша, сложил разграничителна линия сред работните конференции и плажуващите. 

Разпространението на " омикрон " отсрочи за следващ път завръщането в офисите и усили броя на тези екскурзии. Делът на бизнес пътешествията, включващи и уикенд, е повишен до 38% от 2019-а, по данни на мениджъра на корпоративни пътувания TripActions. 

Ръководството на самолетната компания " Америкън еърлайнс груп " пък показва, че доста от клиентите, които по предписание се дефинират като отиващи на отмора, на процедура летят по ред други аргументи. И, пътувайки към плажа или към планината, те в реалност отиват да работят отдалечено, премахвайки линиите сред отмора и бизнес.

В отговор на растящото търсене, TripActions е добавил специфична платформа за лични резервации на лоялни клиенти през 2020-а, която регистрира 22% растеж през предходната година. 

Сривът на обичайните бизнес пътувания по време на пандемията нанесе сериозен удар на самолетните превозвачи, които разчитат на едрите корпоративни клиенти като основен източник на облаги. Отдръпването е изключително осезателно за интернационалните направления, както и за дългите национални коридори, примерно - от Ню Йорк до Лос Анджелис. Резервациите за служебни полети са с 66% под предпандемичните нива, по данни на американската секторна комерсиална група Airlines for America.

Бумът на bleisure (термин, който не всички харесват) обаче оказва помощ за компенсиране на част от изгубения трафик. " Америкън еърлайнс " установи, че тези пътувания по предписание се резервират в последната минута и костват по-скъпо. Освен това компанията пести разноски за маркетинг и открива, че хората, които подхващат сходни полети, предпочитат да заплащат повече за по-добро равнище на обслужване. 

Публично търгуваният самолетен холдинг " Юнайтид еърлайнс " генерира рекордни доходи от продажбите тук-там в по-висока класа на отиващи на отмора, оповестява управлението на превозвача. Тази наклонност " заема забележителна част от евентуалния напредък " на плануваните приходи на компанията. 

Въпреки че едрият бизнес е песимистичен към бизнес туризма, вътрешните полети на чиновниците на дребни и междинни предприятия са скочили внезапно, като множеството от тях включват и добавено време за отмора.  

Bleisure пътешествениците нормално летят в четвъртък - уствърдилият се във времето най-натоварен ден от седмицата за пътувания по работа. Това им разрешава да работят в петък и по-късно да се отдадат на двудневна отмора. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР